Festival de cinema de Sitges. Crítica a la pel·lícula "Else" per Arlet Dols

El dia 9 d'octubre, els alumnes d'Història de l'Art i Moviments Culturals i Artístics de 2n de batxillerat van anar al Festival de cinema fantàstic de Sitges a veure la pel·lícula "Else". Aquí teniu la crítica cinematogràfica de l'alumna Arlet Dols (2n F).

"Else" és una de les creacions de terror estrenada durant aquest 57è Festival de Cinema Internacional de Catalunya, celebrat a Sitges. La pel·lícula d'hora i quaranta és d'origen francès i té com a director l'artista Thibault Emin. La trama es base en el fugaç romanç d'una jove parella que es veu interromput per una estranya pandèmia que porta la població a fusionar-se amb els objectes. Però quina impressió ha provocat en l'alumnat del Martí Franquès que ha pogut gaudir de l'acte? 

Tot i que l'argument és producte del boom posterior a la Covid-19 de produccions cinematogràfiques sobre pandèmies mundials, pren com a referència una idea bastant original dins la tipologia: l'efecte de les neurones mirall. És cert, però, que és una obra que s'inclou dins el surrealisme i perd bastant el fil passada la meitat, tret que ralenteix el tempo de la narrativa. En afegit, no compta tampoc amb gaires personatges ni amb caràcter massa desenvolupat, però sí amb una actuació bastant convincent tenint en compte la dificultat del gènere al qual pertany. 

Pel que fa els aspectes més tècnics, el director utilitza un extens catàleg de colors, sorolls i angles que t'immergeixen dins una forta experiència sensorial. Són fonamentals pel desenvolupament de la pel·lícula donat que generen en l'espectador una gran incomoditat i tensió que l'obliga tapar-se la cara amb les mans però deixant un espai entre els ditets per no perdre ni un minut d'emoció. 

Des del meu punt de vista, malgrat que no sigui una composició neta i amb un futur comercial gaire prometedor, és clar que sí que està feta pels fanàtics del cinema surrealista que no tenen oposició alguna a què juguin amb la seva angoixa.
 

Comentaris